Sportmassage

Sportmassage
Sportmassage is bedoeld voor zowel recreatieve sporters als mensen die hun sport op hoger niveau beoefenen. Ook als er geen klachten zijn, is een bezoek aan de sportmasseur zinvol. Door deskundige massage en advies kunnen blessures sneller en beter genezen. Verder zullen nieuwe aandoeningen minder snel optreden door een verbeterde spierfunctie en een verbeterd lichaamsgevoel. Het functioneren van de spieren verbetert door gerichte massages. Als ondersteuning voor intensieve training is massage dus effectief.
De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt u sneller en kunt u weer sneller een bepaalde prestatie leveren.
Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up. Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.
Gediplomeerd NGS masseuse.