Psychodynamica

“Bewust leven is een kunst”

In mijn praktijk krijg ik steeds meer mensen die zich verder willen ontwikkelen of willen weten waar hun lichamelijke klachten vandaan kunnen komen. Om deze mensen beter te kunnen begeleiden geef ik psychodynamische therapie. Klachten ontstaan vaak in de psyche van de mens. Gebeurtenissen die we meemaken kunnen we onbewust opslaan in ons lichaam, waardoor zij een uitwerking kunnen hebben. We voelen ons niet meer fit, hebben last van stress. Soms weten we niet waar dit vandaan komt en ligt het diep in ons onbewuste opgeslagen. Door verdieping van zelfinzicht en bewustzijn, krijgen wij inzicht in onze eigen psychodynamische processen en kunnen wij een blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand brengen.Psychodynamica is bestemd voor een ieder die zichzelf en de wereld om ons heen beter wil leren kennen en begrijpen.

In technische bewoording betekent dynamica “energie in beweging”, wat zich uit in “kracht”.

In moderne bewoordingen is Psychodynamica het krachtenspel van zelfbeeld, verlangens en emoties. Wanneer deze in harmonie zijn, voelen wij ons energiek en evenwichtig. Wanneer zij in disharmonie zijn voelen wij ons door de innerlijke strijd vermoeid en neerslachtig.

Psychodynamische therapie is niet de zoveelste nieuwe therapievorm maar een selectie van
verschillende moderne therapievormen die hun effectiviteit hebben bewezen. Ik werk op dit moment met de volgende therapievormen:

– Innerlijk kindwerk
– Regressie/reïncarnatie therapie
– Systemischwerk (familieopstellingen)
– Hypnotherapie
– Communicatie/NLP
– Bio-energetica (lichaamswerk)
– Deelpersoonlijkheden
– Traumaverwerking
– EMDR
– Coaching
– Rouwverwerking ( overlijden, scheiding, verlies van baan etc.)
Het is eventueel mogelijk om in uw vertrouwde omgeving een afspraak te maken voor rouwverwerking.

Mocht u besluiten om in therapie te gaan zal er eerst een intakegesprek plaats vinden. Tijdens dit gesprek kunnen we kennis maken met elkaar om de vraag helder te krijgen. Hierna kunt u besluiten om een vervolgafspraak te maken. Tijdens de therapie komen vragen aan bod hoe u reageert op problemen in het dagelijks leven. Hoe u met gevoelens en emoties omgaat. Soms is het nodig om op zoek te gaan naar de oorzaak of leert u beter om te gaan met problemen. U kunt voor psychodynamische therapie kiezen voor o.a.

– Lichamelijke klachten
– Communicatieproblemen
– Zelfvertrouwen/faalangst
– Emotionele problemen
– Stress/spanningen
– Relatieproblemen
– Angsten/fobieën
– Gewichtbeheersing