Voetreflexologie

Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ‘ziek zijn’ het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door de behandeling kunnen blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven.

Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voeten. Bij een verstoring kan dit tijdens de behandeling merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er blokkades zijn in de energiestroom naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze blokkades zijn opgeheven is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Ik behandel niet alleen dat gedeelte van de voeten waar zich de klacht of pijn bevindt, maar de “mens als geheel”.

Tijdens de eerste behandeling wordt er een overzicht gemaakt om een indruk te krijgen waar de harmonie is verstoord en waar de volgende keer extra aandacht aan kan worden gegeven.
Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten. In totaal bestaat de therapie uit zes á acht behandelingen, tot maximaal twaalf behandelingen. De periode tussen twee behandelingen is één week.

Voetreflexologie kan worden toegepast bij de meest voorkomende aandoeningen die zich kunnen voordoen in het lichaam o.a.
– Stress/burn-out
– Hoofdpijn/migraine
– Allergische aandoeningen
– Hoge of lage bloeddruk
– Spier- en gewrichtsklachten
– Spijsverteringsproblemen
– Reuma
CONTRA INDICATIES:
– Voetschimmel
– Ontstekingen
– Koorts/griep
– Zwangerschap ( in overleg )