Wandelcoaching

Persoonlijke ontwikkeling18403332_1401341389945832_5912201135610958406_n

Wandelcoaching is een krachtige manier voor persoonlijke ontwikkeling. De omgeving wordt bij deze vorm van coaching als extra hulpbron gebruikt. Er wordt niet alleen gewandeld en gepraat, maar er wordt voortdurend gereflecteerd op de omgeving. Daarbij wordt alles benut als inspiratiebron om te reflecteren op de innerlijke processen.

Datgene waartoe onze aandacht wordt getrokken reflecteert allerlei verborgen gedachten, gevoelens en behoeften uit ons onderbewustzijn. Alles in onze omgeving kan daarvoor gebruikt worden. De natuur is uitermate geschikt om symbool te staan voor deze mentale en emotionele processen. Je raakt geïnspireerd door de verborgen wijsheid die in de natuur verborgen ligt. Bovendien werkt de natuur ontspannend voor lichaam en geest, hetgeen sterk bijdraagt aan het krijgen van diepere inzichten en gevoelsbelevingen.

Kom in beweging, voel je fit en in balans

De combinatie van de omgevingsrijkdom en allerlei lichamelijke activiteiten zorgen voor de grote kracht van reflectieve wandelcoaching. Omdat het lichaam in beweging komt en de omgeving steeds verandert komt ook de psyche en het leven weer in beweging.

Mensen die niet lekker in hun vel zitten voelen zich na een wandeling in de natuur meestal beduidend beter, ook zonder coach. Groen stimuleert (onbewust!) bezinning, concentratie en zelfwaardering. Tijdens een wandeling komen gedachten tot rust en ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Daarbij speelt ‘de ruimte’ ook zeker een rol, er is geen begrenzing door muren en een plafond. Daarom vind ik het fijn om buiten te coachen. Mijn ervaring is dat mensen zich sneller op hun gemak voelen dan in een praktijkruimte. Wandelen stimuleert de samenwerking tussen de verschillende hersengebieden en activeert zowel ratio als creativiteit.
Het vergt moed om kwetsbaar te durven zijn. Soms lijkt het een eenzame route maar kan het juist een weg zijn naar zachtheid, verbondenheid en laten zien wie jij ten diepste bent. Hierbij wil ik graag jouw wegwijzer zijn, als coach en therapeut.

Wanneer wandelcoaching?
Wandelcoaching kan worden toegepast op vele levensthema’s maar is in het bijzonder geschikt voor:

·         Ontdekking van levensdoelen, passies en talenten.

·         Overgang naar nieuwe fase in de loopbaan of levensloop.

·         Verbetering van relaties, zowel in de privésfeer als op het werk.

·         Opdoen van creatieve, zakelijke of intellectuele inspiratie;

·         Stress en herstel van burn-out.

·         Rouwverwerking(bijvoorbeeld verlies van een dierbare, baan, echtscheiding, gezondheid)